PREMIERE CINEMATOGRAFICE

In jos

Dr. Parnassus, din 22 ianuarie la cinema

Mesaj  Lucian101 la data de Mier Ian 13, 2010 1:54 amDin oraş în oraş, Dr. Parnassus (Christopher Plummer) şi trupa lui călătoresc în rulota stranie, trasă de cai. Pe 22 ianuarie vor ajunge şi în cinematografele din România. Dr. Parnassus, acest om fără vârstă, posedă puterea de a-i proiecta pe semeni în propria lor imaginaţie, o dată ce curajoşii păşesc dincolo de oglindă pe care Parnassus o posedă. Dar această călătorie fascinantă se încheie de fiecare dată cu o alegere, care poate schimba lucrurile în bine sau în rău.

În urma unui pariu câştigat cu Diavolul, Parnassus devine nemuritor, dar - din dragoste pentru o femeie - cere tinereţea în schimbul nemuririi. Diavolul (Tom Waits) acceptă, cu o condiţie: primul copil al lui Parnassus să-i fie dat la vârsta de 16 ani.

Tânăra Valentina (Lily Cole) urmează să împlinească vârsta fatidică de 16 ani, iar Diavolul îşi face deja apariţia. În încercarea disperată de a-şi salva propriul copil, Parnassus se joacă din nou cu focul, şi intră într-un nou pariu cu Diavolul - primul dintre cei doi care va reuşi să seducă cinci suflete şi să le dea pierzării, acela va câştiga. Cu ajutorul lui Percy (Verne Troyer), Anton (Andrew Garfield), şi a misteriosului Tony (Heath Ledger, Johnny Depp, Colin Farrell, Jude Law), apărut ca de nicăieri, doctorul va intra într-o cursă contra cronometru.

Diavolul are toate puterile posibile, dar Parnassus are Imaginarium-ul, un univers situat dincolo de oglindă, în care imaginaţia se dezlănţuie.

Un film în regia lui Terry Gilliam, în mod obligatoriu de văzut din 22 ianuarie. Va rula în cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Starplex, Cinema City (Cotroceni, Cluj, Bacau) şi Odeon Cineplex (Cluj).
Lucian101
Lucian101
Braveheart

Mesaje : 495
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 27
Localizare : Galati

Sus In jos

Avatar, de joi la cinema

Mesaj  Lucian101 la data de Mier Feb 03, 2010 11:42 pmJoi, 17 decembrie, de la ora 23.45, va fi proiectat - în avanpremieră la Bucureşti şi Cluj-Napoca - filmul AVATAR, cea mai aşteptată producţie a sfârşitului de an.

James Cameron, regizorul laureat cu Oscar pentru filmul Titanic, a conceput filmul cu 15 ani în urmă, atunci când mijloacele pentru a realiza viziunea sa nu existau încă. Acum, după patru ani de producţie, Avatar oferă un nou gen de experienţă cinematografică. În România filmul rulează 3D şi în format IMAX. Vezi aici programul şi cinematografele în care îl poţi urmări.

Este un film de acţiune cu o nouă generaţie de efecte speciale, în care tehnologia revoluţionară inventată pentru a face acest film se pierde în emoţia personajelor şi ineditul poveştii.

"Am vrut să creez un soi familiar de aventură într-un mediu nefamiliar", explică Cameron, "prin plasarea poveştii clasice a unui nou-venit pe un teritoriu şi într-o cultură străină - o planetă extraterestră. Povestea e clasică în linii mari, dar avem multe răsturnări de situaţie pentru public. Am visat să creez un film ca acesta, într-o altă lume de mare pericol şi frumuseţe, de când eram copil şi citeam SF-uri de duzină şi tone de cărţi de benzi desenate. Stăteam la ore şi desenam pe spatele caietelor creaturi şi extratereştri. Cu Avatar, am avut în sfârşit această şansă", spune regizorul filmului.

Avatar ne duce într-o lume spectaculoasă, Pandora, unde un soldat de pe Pământ (Sam Worthington) porneşte într-o aventură epică, luptând - în cele din urmă - pentru a salva lumea extraterestră pe care abia a cunoscut-o.

Pătrundem în lumea extraterestră prin ochii lui Jake Sully (Sam Worthington), un fost puşcaş marin paralizat, ţintuit într-un scaun cu rotile. În ciuda handicapului său, Jake are încă o inimă de războinic. E recrutat să se deplaseze la ani lumină depărtare, la un avanpost al pământenilor de pe Pandora, unde un consorţiu corporativ extrage un minereu rar, care este cheia soluţionării crizei energetice de pe Pământ. Deoarece atmosfera Pandorei este toxică, aceştia au creat Programul Avatar, în care "piloţi" umani îşi conectează conştiinţa la un avatar, un corp biologic teleghidat, care poate supravieţui în aerul letal.

Aceste avatare sunt nişte hibrizi construiţi genetic din ADN uman amestecat cu ADN-ul localnicilor de pe Pandora, Na'vi.
Renăscut în avatarul său, Jake poate merge din nou. Primeşte misiunea de a se infiltra printre Na'vi, care au devenit un obstacol major în exploatarea preţiosului minereu. O frumoasă Na'vi, însă, - Neytiri (Zoe Saldana) - îi salvează viaţa, iar asta schimbă totul. Jake este luat în sânul clanului ei şi învaţă să devină unul dintre ei, ceea ce implică multe teste şi aventuri.

În timp ce relaţia lui Jake cu profesoara lui, Neytiri, se adânceşte, el învaţă să respecte calea poporului Na'vi şi, în cele din urmă, e acceptat printre ei. Curând, se va confrunta cu testul final, când va ajunge să-i conducă într-o bătălie epică care va decide soarta unei lumi întregi.

"Dacă întrebaţi animatorii de la Weta, vor spune că avatarele şi Na'vi sunt animate. Dacă-l întrebaţi pe Jim Cameron, el va spune că personajele au fost interpretate de actori. Adevărul este că ambii au dreptate. A fost nevoie de îndemânare în animaţie pentru a se asigura că personajele interpretează exact ca actorii. În acelaşi timp, nu şi-au permis alte libertăţi în aceste interpretări. N-au fost înfrumuseţate sau exagerate. Animatorii au căutat să fie cât mai fideli muncii actorilor, făcând nici mai mult, şi cu siguranţă nici mai puţin decât Sam, Zoe sau Sigourney. Fireşte că au adăugat un pic la mişcarea cozilor şi urechilor, mişcări pe care actorii nu le puteau face ei înşişi. Dar chiar şi aici, obiectivul a fost de a rămâne în concordanţă cu emoţiile redate de actori în timpul captării originale" declara un oficial al 20th Century Fox.

AVATAR plasează aceste personaje fotorealiste într-o lume care este generată pe calculator, dar pare complet reală. Fiecare plantă, fiecare copac, fiecare piatră este creată şi redată în calculatoarele de la Weta Digital din Noua Zeelandă. Progrese semnificative de iluminare, umbre şi de redare a permis studioului Weta să creeze o lume foto-reală, care e străină în detalii, dar care frapează prin naturaleţe. Peste un petabit (o mie de terabiţi) de stocare digitală a fost necesară celor de la Weta pentru toate componentele CG din film ... plante, animale, insecte, roci, munţi şi nori. Pentru a compara, Titanic a necesitat 2 terabiţi ca să creeze (şi scufunde) vasul şi miile de pasageri, aproximativ 1/500 din cantitatea utilizată pentru Avatar.

În plus faţă de toată această complexitate, Avatar a fost făcut în 3D stereoscopic. Deci, nu numai că Weta a trebuit să lucreze în 3D creând scenele generate pe calculator, dar şi scenele de acţiune au trebuit să fie filmate de asemenea în 3D. Pentru asta, Cameron a folosit un sistem Fusion Camera pe care l-a co-dezvoltat cu Vince Pace.

A fost nevoie de şapte ani de dezvoltare pentru a crea sistemul Fusion, care e cel mai avansat sistem stereoscopic de filmare din lume. Aparatele de filmat au funcţionat fără cusur pe platoul de filmare, permiţând scenele filmate live să se îmbine fără probleme cu scenele generate pe calculator. "Avatar e cel mai greu film pe care l-am făcut vreodată", spune scenaristul/regizorul James Cameron. Şi e o declaraţie cu greutate, având în vedere faptul că James Cameron este realizatorul Titanic-ului şi al filmelor The Terminator, Terminator 2: Judgment Day, Aliens, True Lies şi The Abyss - toate pelicule fără precedent, un amestec de spectacol, naraţiune şi personaje convingătoare, pe lângă măiestria tehnică.
Lucian101
Lucian101
Braveheart

Mesaje : 495
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 27
Localizare : Galati

Sus In jos

The Wolfman, din 12 februarie la cinema

Mesaj  Lucian101 la data de Mier Feb 03, 2010 11:42 pmInspirat de filmul clasic care a făcut istorie în genul horror, The Wolfman, cu premiera în România pe 12 februarie, îl distribuie pe Benicio del Toro în rolul lui Lawrence Talbot, un nobil care se întoarce pe moşia familiei, după ce fratele său dispare în mod misterios. Se va reapropia de tatăl său (AnthonyHopkins), cu care întrerupsese demult legăturile şi va începe să-şi caute fratele, pentru a descoperi că propriul său destin e blestemat.

Copilăria lui Lawrence Talbot a luat brusc sfârşit în noaptea când i-a murit mama. După ce a părăsit orăşelul Victorian Blackmoor, unde nu se întâmpla niciodată nimic, preţ de zeci de ani a încercat să îşi revină şi să uite ce s-a petrecut în acea noapte. Dar când logodnica fratelui său, Gwen Conliffe (Emily Blunt), îl cheamă acasă pentru a o ajuta să-l găsească pe cel pe care îl iubea, Talbot se întoarce acasă pentru începe căutările. Află că o creatură cu o forţă inumană şi cu o sete de sânge de nepotolit ucidea localnicii şi că în orăşel sosise un inspector de la Scotland Yard, pe numele lui Aberline (Hugo Weaving) ca să înceapă o investigaţie.

Pe măsură ce începe să pună laolaltă piesele unui terifiant puzzle, aude despre un blestem străvechi care îl transformă pe cel atins în vârcolac atunci când e lună plină. Acum, dacă are o şansă de a stopa crimele şi de a proteja femeia de care s-a îndrăgostit, Talbot va trebui să distrugă creatura periculoasă care bântuie pădurea din jurul oraşului Blackmoor. Dar, pe măsură ce se afundă în vânătoare, Talbot, un bărbat torturat de trecut, îşi descoperă o latură pe care niciodată nu îşi imaginase că o are.

Filmul va rula în Bucureşti (Hollywood Multiplex, Movieplex, Lightcinemas, Cinema City Cotroceni, Cityplex, Patria), Cluj (Odeon, Cinema City), Iaşi, Timişoara, Piteşti, Bacău (Cinema City)
Lucian101
Lucian101
Braveheart

Mesaje : 495
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 27
Localizare : Galati

Sus In jos

Percy Jackson şi Olimpienii, în premieră pe 12 februarie

Mesaj  Lucian101 la data de Mier Feb 03, 2010 11:42 pmPercy Jackson & The Olympians: The Lighting Thief/ Percy Jackson şi Olimpienii: Hoţul Fulgerului va avea loc pe 12 februarie 2010.

Percy (apelativ familiar de la Perseu!) Jackson este nimeni altul decât fiul celebrului Poseidon, zeul mărilor. Conceput cu o muritoare şi prin urmare semi-zeu, timidul Percy va fi implicat fără să vrea într-o ciorovăială între zei şi titani, pe care o va rezolva într-un mod foarte original. După ce descoperă că este fiul lui Poseidon, puştiul porneşte într-o aventuroasă călătorie pentru a pune mâna pe fulgerele lui Zeus, de furtul cărora îi este acuzat tatăl.

Filmul va rula în următoarele cinematografe:

Hollywood Multiplex- Mall Vitan
Movieplex- Plaza România
Odeon Cluj- Polus Center Cluj
Cityplex Bucuresti- City Mall
Cinema City Cotroceni- Afi Palace
Cinema City Timisoara- Iulius Mall Timisoara
Cinema City Pitesti- Euro Mall
Cinema City Cluj- Iulius Mall Cluj
Cinema City Iasi- Iulius Mall Iasi
Light Cinemas- Liberty Center
Lotus Oradea- Lotus Mall
Cinema Pro
Starplex- Iris Mall.
Programare secundară: Cityplex Constanta- Tomis Mall
Lucian101
Lucian101
Braveheart

Mesaje : 495
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 27
Localizare : Galati

Sus In jos

Re: PREMIERE CINEMATOGRAFICE

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum