CINEMA NEWS

Pagina 4 din 11 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Urmatorul

In jos

Armata română urma să devină "personaj" în proiectul regizorului Stanley Kubrick, "Napoleon"

Mesaj  Lucian101 la data de Lun Oct 05, 2009 3:55 pmStanley Kubrick, regizorul premiat în 1969 cu un Oscar pentru filmul "2001: A Space Odyssey", plănuia să facă un film despre Napoleon, în care urmau să fie folosiţi 50.000 de soldaţi ai armatei române pentru bătălii, potrivit lui Jan Harlan, cumnat şi producător executiv al cineastului.

The Telegraph reproduce povestea filmului "Napoleon", pe care Kubrick voia să îl regizeze. Mii de documente de cercetare pentru această peliculă au fost ţinute departe de lumina zilei timp de 40 de ani, la proprietatea regizorului din Marea Britanie.

Regizorul filmelor "Eyes Wide Shut" şi "The Shining", care plănuia să facă din "Napoleon" un film măreţ, a decedat în 1999 din cauza unui atac de cord. Pe baza documentelor de cercetare pentru "Napoleon", adăpostite de 88 de cutii, şi a mărturiilor apropiaţilor regizorului care au lucrat cu el la acest proiect, va fi lansat pe 18 octombrie un set de cărţi numit "Stanley Kubrick's Napoleon: The Greatest Movie Never Made".

Cumnatul lui Kubrick, Jan Harlan, care a produs un documentar despre viaţa cineastului, povesteşte despre pregătirile şi planurile făcute pentru Napoleon. Harlan, care nu avea pregătire în domeniul cinematografiei, dar care a fost atras în lumea lui Kubrick şi a devenit producător executiv al filmelor acestuia, începând cu "Barry Lyndon" în 1975, urma să aibă un rol cheie în producţia lui "Napoleon". La fel şi Andrew Birkin, care şi-a început cariera la "2001: A Space Odyssey" ca "responsabil cu aducerea ceaiului", dar care a fost promovat de asistent al regizorului pentru efecte speciale datorită talentului său artistic.

Povestea lui "Napoleon", o peliculă de trei ore cu un buget de 5,2 milioane de dolari, care ar fi urmat să fie cel mai scump film produs la acea vreme, este una intrigantă. Filmările peliculei erau programate să aibă loc în România, Marea Britanie şi Franţa. Materialele de pregătire a filmului au fost ţinute sub cheie până recent, când au fost folosite pentru cartea care va spune pasionaţilor de film povestea filmului pe care Kubrick nu l-a mai făcut.

În 1968, studiourile MGM au început pre-producţia peliculei. Kubrick, care voia să folosească tehnica "front projection", de proiectare a imaginilor dintr-un anume loc în spatele actorilor, în studio, l-a desemnat pe Birkin să meargă în toate locurile în care a fost Napoleon şi să facă fotografii. Harlan a fost trimis în România pentru a negocia folosirea armatei - 10.000 de persoane din cavalerie şi 40.000 din infanterie - pentru scenele bătăliei de la Austerlitz şi retrageri din Moscova.

Ideea lui Kubrick pentru filmul Napoleon avea tot ceea ce trebuia pentru a deveni o peliculă de succes - un erou impozant, inamici puternici, bătălii armate, o poveste de dragoste tragică, prieteni loiali, dar şi prefăcuţi, şi curaj, cruzime şi erotism din plin (potrivit scenariului, Napoleon ar fi cunoscut-o pe Josephine la o orgie).

Peter O'Toole, Alec Guinness, Charlotte Rampling şi Jean-Paul Belmondo ar fi urmat să facă parte din distribuţie. Kubrick a vrut să îi dea rolul Josephinei actriţei Audrey Hepburn, însă aceasta a refuzat. Lucrurile începeau să se contureze, iar filmările urmau să înceapă în 1970. La scurt timp însă MGM a renunţat la proiect în urma unei schimbări în conducere şi a situaţiei economice nefavorabile. În ianuarie 1969 "Napoleon" a fost oficial anulat, lăsând în urmă o uriaşă arhivă, probabil cea mai mare arhivă privată concentrată pe această temă.

La proprietatea lui Kubrick din Hertfordshire, care poartă amprenta filmelor regizate de acesta şi a actorilor cu care a colaborat, se află cele 88 de cutii marcate Napoleon. Editorul cărţii, Alison Castle, spune că a scrie o carte despre un film care nu a fost lansat este o provocare neobişnuită. Setul de volume cuprinde transcrieri ale unor conversaţii cu academicieni, scenariul cu notiţe ale regizorului, fotografii ale costumelor şi materiale de cercetare.
Lucian101
Lucian101
Braveheart

Mesaje : 495
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 27
Localizare : Galati

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Mar Oct 06, 2009 2:47 am


Zombieland, comedia horror care se lansează în România pe 4 decembrie, s-a clasat pe locul întâi în box-office-ul american, cu 25 de milioane încasări, conform estimărilor anunţate de Reuters. Filmul este debutul în lungmetraj al Ruben Fleischer, dar şi cel mai de succes proiect din cariera lui Woody Harrelson, dacă ne luăm după criteriul încasărilor din primul weekend.

Pe locul al doilea în box-office a coborât animaţia 3D Cloudy With a Chance of Meatballs, care se va lansa în România la sfârşitul lunii noiembrie. Filmul regizat de Phil Lord şi Chris Miller a stat pe prima poziţie în top în primele două săptămâni de la lansare.

Toy Story 3D şi Toy Story 2 3D au avut încasări de peste 12 milioane de dolari, clasându-se pe locul al treilea. Primul film, reactualizat 3D, se va lansa în România vineri.

Pe locul patru se află comedia britanicului Ricky Gervais, The Invention of Lying, urmată de Surrogates, unul dintre filmele cu cele mai slabe debuturi din cariera lui Bruce Willis. Surrogates apare în cinematografele noastre peste două săptămâni.
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Mar Oct 06, 2009 3:34 am


Ca orice actor relativ necunoscut distribuit într-o serie de mega-succes, Kristen Stewart va trebui să facă nişte alegeri foarte inteligente în carieră o dată terminată seria Twilight. Dar iată că Stewart primeşte ajutor din partea lui James Woods, actorul de două ori nominalizat la Oscar pentru rolurile din Ghosts of Mississippi şi Salvador.

Se pare că Woods i-a oferit lui Stewart rolul principal din An American Girl, debutul său în regie, încă dinainte ca aceasta să apară în Twilight zicându-i că acesta este "filmul ei". Într-adevăr, subiectul din An American Girl are tot ce trebuie ca vampirii vegetarieni să-ţi dispară instantaneu din minte....

Scenariul scris de Tim Metcalfe şi Sean McCarthy urmăreşte o adolescentă care, după ce devine campioana liceului la înot, intră pe o pantă descendentă plină de alcool şi droguri. După ce un contact sexual al ei este înregistrat cu telefonul mobil şi îşi pierde şi ultima brumă de reputaţie, fata se înrolează în Armată, învaţă arabă şi pleacă în lumea musulmană pentru a le ajuta pe femeile abuzate.

James Woods spune despre poveste că este fenomenală şi că Stewart "ar avea Oscarul în buzunar" dacă ar apărea în film. Chiar dacă promisiunile actorului-regizor nu se adeveresc, An American Girl pare oricum o schimbare în bine faţă de popularul Twilight.
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Mar Oct 06, 2009 3:38 am


Liam Neeson s-a alăturat distribuţiei thrillerului The Next Three Days, regizat de Paul Haggis.

Filmările au demarat vineri, conform Variety, cu Russell Crowe jucând rolul unui profesor a cărui soţie (Elizabeth Banks) e arestată pentru o crimă înspăimântătoare, pe care aceasta susţine că nu a săvârşit-o.

Neeson joacă rolul unui expert în evadări, pe care Crowe îl contactează ca s-o scoată pe soţia lui din închisoare.

Din distribuţie mai fac parte Brian Dennehy, Lennie James, Olivia Wilde, Aisha Hinds ("True Blood"), Daniel Stern, iar The Next Three Days este primul film pe care Haggis îl face pentru Lionsgate de la oscarizatul Crash încoace. Haggis a făcut scenariul după filmul francez din 2008, Pour elle. Filmările au loc la Pittsburg şi vor dura până la mijlocul lunii decembrie.

Liam Neeson trebuie să se "împartă" şi cu producţia The A-Team, a regizorului Joe Carnahan, unde joacă rolul colonelului John "Hannibal" Smith.
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Mar Oct 06, 2009 3:41 am


Paranormal Activity, un film realizat în 2007 şi prezentat la Slamdance (fratele mai mic al Sundance) la începutul lui 2008, a avut un buget de doar 15.000 USD (după alte surse 11.000) şi a încasat, într-o premieră limitată în Statele Unite, 535.000 de dolari.

Paramount, distribuitorul filmului, a pus la cale o campanie cât se poate de inteligentă pentru promovarea acest ui horror hiper-low-budget, bazându-se pe proiecţii la miezul nopţii, recomandările criticilor de la festivaluri şi un cont de twitter, TweetYourScreem, care re-trimite abonaţilor reacţiile "îngrozite" ale spectatorilor.

Lansat în 33 de oraşe studenţeşti, Paranormal Activity are toate şansele să fie distribuit la nivel naţional în Statele Unite şi să fie achiziţionat de alte teritorii de pe glob. În acest moment, spectatorii americani au la dispoziţie un site pe care pot cere ca filmul să aibă proiecţii şi oraşul lor, un alt aspect al promovării inteligente realizate de Paramount.

Filmat exclusiv cu camere de supraveghere, Paranormal Activity îi urmăreşte pe Katie şi Micah, un cuplu îngrozit de o prezenţă demonică din propria lor casă. Cu tagline-ul "Să nu-l vezi singur", filmul urmăreşte reacţiile cuplului în faţa ameninţării demonice, apariţiile "ciudate" având loc doar la miezul nopţii, când ce doi dorm. Sau măcar încearcă...
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Mar Oct 06, 2009 3:44 am


Michael Mann, omul din spatele Public Enemies sau The Kingdom/Regatul, a început să pregătească realizarea unui alt film biografic, de această dată inspirat de viaţa unuia dintre cei mai cunoscuţi fotografi de război, maghiaro-spaniolul Robert Capa. Filmul se bazează pe romanul Waiting for Robert Capa, scris de Susana Fortes, al cărei interes pentru viaţa fotografului a fost provocat de descoperirea, în anul 2008, a mii de fotografii realizate de acesta în timpul Războiului civil spaniol.

Aventuroasa viaţă a lui Robert Capa şi a iubitei acestuia Gerda Taro, prima femeie-fotograf care a surprins scene teribile din prima linie a unui război de anvergură, i-a atras atenţia lui Mann, de la copilăria din familiile de evrei maghiari a celor doi până la întâlnirea lor şi decizia de a-şi schimba numele pentru a avea o şansă mai mare în lumea fotografilor de război.

Invazia Normandiei, eliberarea Parisului, luptele din cel de-al doilea război mondial în Londra, războiul civil spaniol, invazia japoneză din China şi primul război din Indochina sunt doar câteva din conflagraţiile surprinse în fotografiile lui Capa. Celebru este reportajul foto despre invazia Normandiei publicat de revista Life şi prezentat în paginile acesteia drept "slightly out of focus" (adică "uşor neclar"), justificarea fiind tremurul mâinilor fotografului în faţa scenelor teribile (primele minute din Salvaţi soldatul Ryan aduc pe ecran exact acelaşi moment). "Slightly out of focus" va deveni şi titlul cărţii autobiografice a lui Capa.

Dar un amănunt din povestea fotografului, notează slashfilm, ar putea să nu ajungă în filmul biografic. Este vorba de poate cea mai cunoscută fotografie a acestuia, "Soldat căzând", cu un soldat care îşi dă ultima suflare în timpul războiului civil spaniol. Acuzaţii de înscenare şi o dezbatere publică au înconjurat această fotografie, ca şi alte câteva din scurta cariera (a murit la vârsta de 41 de ani) a lui Capa.
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Mar Oct 06, 2009 3:51 am


Roland Emmerich a prezentat în cadrul Comic Con 5 minute jumătate din noul său film, 2012, care în 2 ore si 40 de minute (cât va dura) va arăta cum planeta Pământ implodează. Din cele cinci minute vedem cum Emmerich duce la extrem subgenul filmelor cu dezastre, dar abia pe 13 noiembrie vom şti dacă filmul se va ridica peste ultima productie a regizorului, modestul 10,000 BC (2008).

Conform sinopsisului filmului, 2012 ar trebui sa fie un an ori al transformării spirituale, ori al apocalipsei. Calendarul mayaş pretinde că va fi un timp în care existenţa pământului va fi întoarsă cu susul in jos.

Nostradamus a prevestit ciocnirea unei comete imense de Pământ în 2012, iar sfântul catolic Malahie a prevestit că în acelaşi an ultimul Papă va sosi, vestitor al Zilei Judecăţii. Avertizat de aceste previziuni, un cercetător deschide un portal într-un univers paralel şi îşi contactează replica de acolo pentru a preîntâmpina Apocalipsa.

Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Joi Oct 08, 2009 3:46 am


Oren Peli, un nume aflat acum pe buzele tuturor în urma succesului neaşteptat obţinut de filmul său Paranormal Activity (foto), începe producţia săptămâna viitoare la Area 51. Paranormal Activity, un horror făcut cu un buget de 11.000 de dolari, a cunoscut un succes fenomenal săptămâna trecută când, lansat în doar 33 de oraşe americane şi cu proiecţii doar la miezul nopţii, a avut încasări de peste o jumătate de milion de dolari.

Se pare că regizorul va păstra stilul din The Blair Witch Project sau din Cloverfield, punctul de pornire al poveştii fiind o casetă "găsită". Chiar dacă în acest moment subiectul din Area 51 este un secret foarte bine păstrat, cei de la toxicshock au aflat că protagoniştii vor fi trei adolescenţi puşi pe aventuri care vor intra, împinşi de curiozitate, în celebra zonă din deşertul Nevada unde se spune că sunt concentrate toate programele americane de cercetare a vieţii extraterestre. Ce se va întâmpla acolo cu cei trei şi ce orori sau surprize vor descoperi nu putem decât să ghicim în acest moment, dar ar trebui să precizăm că realizatorii promit un film şi mai sărit de pe fix decât Paranormal Activity.

Chiar dacă noul film va avea un buget considerabil mai mare decât cei 11.000 de dolari folosiţi pentru Paranormal Activity, regizorul este hotărât să distribuie tot actori complet necunoscuţi în rolurile principale. În rest, Peli păstrează exact aceeaşi echipă care i-a fost alături până acum.
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Joi Oct 08, 2009 3:47 am


Vi-l amintiţi pe sergent Donnie Donowitz, ieşind din peşteră, cu bâta de baseball în mână, în Inglourious Basterds? Poreclit "Ursul evreu", Eli Roth ne-a dat ceva fiori când spulbera capul naziştilor cu bâta sa de baseball.

Cum promovarea filmului Inglourious Basterds e pe sfârşite, Eli Roth s-a întors la proiectele lui. Mai mult, dezvăluie numele misteriosului SF pe care îl pregăteşte. Acesta se va numi Endangered Species şi are la bază o idee faţă de care Roth este foarte entuziast. "Nu am mai fost atât de entuziast de la primul Hostel", a declarat Roth într-un interviu acordat publicaţiei Variety.

De asemenea, Roth lucrează la finalizarea scenariului pentru horror-ul Thanksgiving. Conform spuselor regizorului, ambele filme vor purta amprenta stilului său de a face umor.

Pe lângă că este actor şi regizor, Eli Roth se ocupă şi de producţia filmului independent Cotton, al regizorului Daniel Stamm. Genul filmului? Aţi ghicit - tot un horror, de această dată despre exorcism.

Eli Roth s-a lansat în lumea cinematografiei cu Cabin Fever, prezentat la Toronto Film Festival 2002, film pe care l-a produs, l-a regizat şi căruia i-a scris scenariul. Producţie independentă, cu un buget de 1,5 milioane dolari, Cabin Fever a avut cele mai mari încasări la festival, aducând în culmea enervării şapte studiouri mari. Cabin Fever a avut ulterior cele mai mari încasări de la Lionsgate în 2003, cu 33 milioane dolari la cinema şi peste 70 milioane dolari pe DVD. Cel de al doilea film al lui Roth, Hostel, pe care l-a scris, regizat şi produs, a fost un hit internaţional, cu un buget de 4 milioane dolari şi care a adus încasări de peste 150 milioane dolari.
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Joi Oct 08, 2009 3:50 am


Surpriză, mare surpriză la Hollywood: Robert Rodriguez şi Nimrod Antal, producătorul şi regizorul noului film cu predatori, l-au distribuit pe oscarizatul Adrien Brody într-unul din rolurile principale în Predators, a cărui premieră românească este programată pentru iulie 2010. Un alt nume care ar putea apărea pe genericul filmului ar fi Topher Grace, dar acesta se află încă în negocieri.

Conform Variety, se pare că nu Rodriguez şi Antal l-au abordat pe Brody, ci invers. Reprezentanţii acestuia au insistat ca actorul din Pianistul să primească un rol în film, chiar dacă fizicul său nu prea se potriveşte cu cel al unui soldat ajuns din întâmplare pe planeta natală a Predatorilor.

Se pare că subiectul se va învârti în jurul unui grup de oameni ajuns, nu se ştie cum, pe una dintre planetele controlate de predatori. Protagoniştii vor avea mult de furcă pentru a scăpa cu viaţă din capcanele şi cursele meşteşugite întinse lor de către predatori, iar pericolele nu vor veni doar din afara grupului...

Conform slashfilm, în Predators vor apărea noi specii extraterestre, câini şi vulturi de pe planeta natală a predatorilor, şi că principalul inamic al oamenilor va fi un Black Super Predator, după cum este el numit în scenariul scris de Alex Litvak şi Robert Rodriguez.
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Vin Oct 09, 2009 12:36 am


Thrillerul SF Pandorum, ce prezintă o realitate proiectată la o distanţă de 500 de ani în viitor, când nişte astronauţi sunt captivi într-o navă spaţială pierdută în cel mai îndepărtat colţ al galaxiei şi sunt o pradă uşoară pentru un mostru nevăzut, se lansează pe 16 octombrie în România!

Filmul, distribuit de MediaPro Distribution, va intra în cinematografele CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Light Cinema, Băneasa Drive-In Cinema, Starplex, Lotus (Oradea), Odeon (Cluj), Cinema City (Cluj şi Iaşi).

În Pandorum, groaza capătă dimensiuni cosmice: la bordul unei nave spaţiale aparent părăsite, doi astronauţi îşi revin dintr-un somn profund. Fără amintiri, complet dezorientaţi, cei doi nu îşi mai cunosc identităţile şi nici misiunea care i-a adus acolo. În întunericul camerei, singurele zgomote pe care astronauţii le disting sunt nişte bubuituri îndepărtate, undeva în bordul navei. În timp ce locotentul Payton (Dennis Quaid) îl ghidează prin staţia radio, caporalul Bower (Ben Foster) se aventurează în întuneric şi, pe măsură ce înaintează, el descoperă o realitate tragică: o entitate necunoscută a început vânătoarea împotriva lor. Uniţi de povestea bizară în care s-au trezit şi neavând prea multe indicii despre ce s-a întâmplat, se văd forţaţi să lupte împotriva forţei care încearcă să-i extermine. O dată cu elucidarea secretelor sinistre ale navei, astronauţii încep să înţeleagă faptul că specia umană este într-un mare pericol şi totul depinde de supravieţuirea lor.

Din 16 octombrie pe marile ecrane
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Vin Oct 09, 2009 12:38 am


Jamie Foxx intenţionează să facă din nou echipă cu regizorul filmului biografic Ray, Taylor Hackford, pentru un film despre viaţa pugilistului Mike Tyson.

Într-un interviu recent acordat MTV, Foxx a spus că Tyson e mai mult decât titlurile înfricoşătoare care apar în tabloide. "Când a încetat să mai fie campionul de categorie grea pe care toată lumea îl iubea, tot ce a făcut a fost considerat nebunesc şi oribil", a spus Foxx, actorul preferat de însuşi Tyson pentru rol.

Chiar dacă a jucat băieţi răi şi s-a descurcat foarte bine, Foxx şi-ar putea crea probleme de imagine interpretând rolul controversatului boxer, sunt de părere cei de la moviefone.com. Tyson a fost acuzat şi închis, de-a lungul vremii, pentru viol şi posesie de droguri, o zicală din anii 80 caracterizând personalitatea recalcitrantă a sportivului: „Când se enervează Mike Tyson, n-ai nevoie de arbitru, ci de preot”.

Tyson a fost până acum subiectul unui documentar, regizat de James Toback şi prezentat în premieră la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes. Documentarul a fost premiat în cadrul secţiunii Un Certain Regard. Printre confesiunile în faţa camerei, Tyson a spus şi că “am dus o viaţă sălbatică şi extremă. M-am drogat, m-am bătut cu oameni foarte periculoşi. M-am culcat cu nevestele unora care voiau apoi să mă omoare. E un miracol că am supravieţuit”.

Supranumit Iron Mike, omul cu 44 de KO-uri în carieră şi primul boxer care a obţinut titlul de campion mondial la doar 20 de ani, a pierdut mult din popularitate de-a lungul timpului, dar este un personaj cu care Jamie Foxx ar mai putea pune mâna pe un Oscar.
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Sam Oct 10, 2009 7:30 pm


Dupa un an de la ultimul său proiect, Carol I, Sergiu Nicolaescu s-a reîntors pe platourile de filmare. Regizorul a început filmările la Poker, a doua comedie din cariera sa, după Nea Marin miliardar.

Produs de MediaPro Pictures, Poker este povestea a patru prieteni ale căror destine se intersectează în copilărie şi pe care, odată ajunşi la maturitate, îi regăsim întruchipând tipologii reprezentative pentru societatea românească actuală: politicianul veros, mafiotul care îşi doreşte, prin orice mijloace, să acceadă în politică sau medicul fără conştiinţă.
Scenariul a fost scris de Adrian Lustig şi este o adaptare a piesei de teatru care se joacă cu succes de mai bine de cinci ani la Teatrul de Comedie. De altfel, Nicolaescu a păstrat şi o parte din distribuţia spectacolului, mai exact pe Vladimir Găitan, în rolul lui Horia, un chirurg estetician de succes, pe Valentin Teodosiu, în rolul senatorului Claudiu, dar şi pe Jojo, în rolul principal feminin - Monica, fostă prostituată ridicată la rangul de amantă oficială a senatorului. Acestora li se alătura Horaţiu Mălăele, în rolul lui Titel, şeful unui clan mafiot, şi Ion Riţiu, care îl interpretează pe Marcel, ajuns la maturitate “milionar in America” şi dintotdeauna câştigătorul tuturor partidelor de poker jucate de cei patru prieteni.

Poker a fost unul dintre scenariile câştigătoare în sesiunea noiembrie - decembrie 2007 a concursului CNC, însă Nicolaescu a trebuit să finalizeze alte două proiecte înainte de a-l începe pe acesta. Cu toate acestea, “cred că subiectul e mai actual ca niciodată şi reflectă întocmai realitatea - mai ales cea politică - a României de astăzi” susţine regizorul. Marele său regret este că filmările au început puţin prea târziu pentru a mai putea fi lansat înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie, aşa cum îşi planificase iniţial.
Prima zi de filmare a debutat în Studiourile MediaPro de la Buftea, cu câteva secvenţe din timpul Revoluţiei din "Democratistan"; asemănările cu anumite imagini, binecunoscute publicului, de la Revoluţia din 1989, nu sunt deloc întâmplătoare. Cele mai multe secvenţe vor fi filmate la Palatul Snagov, căruia i se vor adăuga alte câteva locaţii din Bucureşti printre care Facultatea de Arhitectură, Spitalul Bagdasar-Arseni, un azil de bătrâni, dar şi Aeroportul Otopeni.
Filmările vor dura patru săptămâni, iar lansarea este programată în primăvara anului viitor.
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Sam Oct 10, 2009 7:32 pm


După ce anul acesta a şocat o lume întreagă cu Antichrist, Lars Von Trier pregăteşte un nou proiect. Este vorba despre pelicula Planet Melancholia. Trier va scrie şi va regiza filmul care va fi în limba engleză şi va costa cinci milioane de euro, conform Hollywood Reporter.

Filmările vor avea loc vara viitoare în Germania şi Suedia. Lungmetrajul va fi produs de Casa de producţie Zentropia, deţinută de Lars Von Trier.

"Gata cu finalurile fericite", a fost singurul comentariu al lui Lars Von Trier referitor la noul proiect.

Antichrist, cel mai recent film al cineastului, a stârnit mai multe critici şi recenzii negative din partea unor critici de film şi a presei de specialitate pentru "scenele de sexualitate şi violenţă extremă prezentate într-un show horror".
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Sam Oct 10, 2009 7:35 pm


Regizorul si producatorul J.J. Abrams a dezvaluit intr-un interviu planurile sale pentru Star Trek 2 si posibilitatea ca acesta sa fie facut in 3D, informeaza aceshowbiz.com.

Exista posibilitatea ca Star Trek 2 sa fie dezvoltat in tehnologia 3D. Afirmatia a fost facuta chiar de catre regizorul J.J. Abrams intr-o conferinta de presa care a avut loc zilele acestea.

"Paramount a discutat cu mine posibilitatea de a face si primul film Star Trek in 3D. La vremea respectiva am fost, insa, ingrozit. Imi doream ca filmul sa iasa bine. Imi doream un film decent in 2D. Eram ingrijorat ca in loc sa fie un film bun in 2D, va fi unul ingrozitor in 3D", a marturisit regizorul.

In ciuda fricii sale, regizorul crede acum ca va fi distractiv, mai ales dupa ce a vazut ce a facut James Cameron cu Avatar.

"Acum ma simt mai confortabil cu ideea. Cred ca tehnologia 3D va fi amuzanta. Dupa ce am vazut Avatar, mi-am dorit si eu sa fac pentru ca arata al naibii de bine", a mai spus Abrams.
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Mier Oct 14, 2009 1:26 am


Regizorul Lars Von Trier va initia un proiect cinematografic in care prezinta dezastre naturale, anunta screendaily.com.

Noul proiect se numeste Planet Melancholia, va fi filmat in Germania si Suedia si este anuntat sa apara pe marile ecrane in 2010. Cineastul de origine daneza va fi atat regizorul, cat si scenaristul acestui film.

Conform Aalbaek Jensen, asociatul lui Lars Von Trier, Planet Melancholia va fi filmat in acelasi spirit ca si Anticristul: "Vor fi imagini spectaculoase, amestecate cu cele filmate cu camera de mana (…), dar de aceasta data fara organe genitale transate cu satarul". Acesta a mai adaugat ca pelicula ajunge si in zona romantismului: "Va fi si putin din Lord Byron in film".

Anticristul, ultimul proiect a lui Lars Von Trier a socat anul acesta la Cannes prin imaginile violente si a produs reactii de respingere cineastilor din toata lumea. Cu toate acestea, Charlotte Gainsbourg, actrita din rolul principal, a castigat Marele Premiu al competitiei franceze.

Lars Von Trier a intrat in atentia publica datorita filmului Dogville si a fost recompensat in 2000 la Cannes pentru pelicula Dancer in the Dark, in timp ce filmul Breaking the Waves a castigat un premiu Cesar in 1996
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Mier Oct 14, 2009 1:28 am


Compania de productie Century Fox vrea sa realizeze povestea lui Moise pentru marile ecrane. Pelicula va fi asemanatoare cu filme precum 300 si Braveheart, informeaza aceshowbiz.com.

Producatorii spun ca filmul va fi unul de actiune, insa va pastra si cateva momente clasice, precum cele din Braveheart.

Adam Cooper si Bill Collage, care au realizat scenariul pentru filmul lui Timur Bekmambetov, Moby Dick, vor rescrie povestea profetului Moise. Filmul se va centra asupra vietii lui Moise: copilaria, adoptia sa in familia regala a Egiptului si apoi exilul. Peter Chernin si Dylan Clark sunt producatorii acestui film.

Povestea biblica a lui Moise a fost transpusa de nenumarate ori pe marile ecrane. Cel mai celebru ramane insa filmul din 1956 cu Charlton Heston. Pelicula a castigat premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale si a fost nominalizat la alte sase categorii.
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Mier Oct 14, 2009 1:34 am


Angelina Jolie o va înlocui pe Charlize Theron în noul film The Tourist, scrie Hollywood Reporter. Jolie a încheiat recent filmările la lungmetrajul de acţiune Salt. Ea ar urma să interpreteze acum rolul principal în pelicula The Tourist, un film care conţine numeroase scene de acţiune spectaculoase.

Theron ar fi urmat să interpreteze rolul unui agent Interpol, care se foloseşte de un turist american în încercarea de a prinde un criminal, alături de care a trăit o poveste de dragoste în trecut.

Producătorii sunt şi în căutarea unui nou regizor, după ce Bharat Nalluri s-a retras. Filmările sunt programate să debuteze la începutul anului 2010.

The Tourist este un remake al filmului francez Anthony Zimmer, din 2005.

În distribuţia iniţialã a filmului apărea şi Tom Cruise, dar a fost înlocuit cu Sam Worthington.
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Mier Oct 14, 2009 1:36 am


Robert Rodat, scenaristul nominalizat la Oscar pentru Saving Private Ryan, a fost ales să se ocupe de adaptarea pentru marele ecran a jocului World of Warcraft, anunţă MTV. Contactat prin telefon, regizorul Sam Raimi, care se ocupă între timp şi de cel mai nou Spider-Man, a mai spus că intenţia lui (oare şi a studiourilor?) este ca filmul să fie cât mai fidel spiritului jocului.

"Vrem să respectăm jocul. Scenaristul va scrie o poveste originală, dar care va lăsa impresia unei aventuri rupte din World of Warcraft. Bineînţeles, senzaţia va fi diferită pentru că vom părăsi lumea jocului pentru a transporta această aventură pe marele ecran. Ideea este să încercăm să găsim detalii esenţiale în joc şi să le folosim pentru a da autenticitate şi acurateţe filmului", a comentat Raimi.

În acest moment nu se ştie când ar putea apărea un eventual film World of Warcraft (sau, pe scurt, Warcraft sau Warcraft: Rise of the Lich King), pentru că şi Raimi şi Rodat sunt extrem de ocupaţi. Pe lângă Spider-Man 4, Raimi mai vrea să facă şi un remake după Evil Dead, iar Rodat chiar are ce face: scenaristul se va ocupa de adaptarea seriei Fundaţia a lui Isaac Asimov pentru Roland Emmerich.
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Mier Oct 14, 2009 1:40 am


The Rebound, în care Catherine Zeta-Jones se îndrăgosteşte de "dădaca" ei, Justin Bartha, a adus 11.939 spectatori la cinema, clasându-se pe primul loc în box-office-ul weekendului trecut. Pe locul al doilea se află 3D-ul Final Destination, la a patra săptămână de rulare în cinematografe, cu 6.885 spectatori.

Year One/Anul unu, în care Jack Black şi Michael Cera dau o fugă la Sodoma, a avut 4.633 spectatori, fiind urmat, pe locul patru de a treia premieră de vinerea trecută, relansarea animaţiei Toy Story. Filmul 3D a avut 3.699 spectatori.

SF-ul District 9 completează top cinci-ul, în timp ce a patra premieră a săptămânii, Che: Guerrilla, a intrat pe locul 20, cu 123 spectatori în weekend.

Pentru topul încasărilor celor 27 de filme prezente în acest moment pe ecranele cinematografelor din România, click aici.
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Dum Oct 25, 2009 3:47 pm


Institutul de film din Spania, care aparţine de Ministerul Culturii, a acordat ratingul "X" filmului horror Saw VI. A fost luatã aceastã decizie din cauza violenţei extreme care abundă în noul lungmetraj. Astfel, filmul va rula exlclusiv într-o serie de cinematografe dedicate în mod normal filmelor porno.

În aceste condiţii, Saw VI va putea fi vizionat în Spania doar în opt cinematografe, scrie Hollywood Reporter. Este pentru prima datã când în Spania este acordat rating-ul "X" pentru violenţă.

În misiunea lui bolnavă de a-i face pe cei din jur să "aprecieze" viaţa, Jigsaw îşi continuă seria de capcane, pedepse şi jocuri malefice.

Filmul a fost lansat vineri şi în cinematografele din România şi este interzis minorilor sub 18 ani.
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Dum Oct 25, 2009 3:49 pm


Cel de-al patrulea film al seriei Mad Max, Fury Road, va intra în faza de producţie anul viitor, în Sydney şi în New South Wales, scrie Hollywood Reporter.

Regizorul George Miller, care va fi şi producătorul peliculei este foarte încântat că va filma în New South Wales şi este convins că aceasta va deveni o destinaţie foarte căutată pentru filmări.

Pelicula va avea un buget de 100 de milioane de dolari, iar filmările vor dura în jur de şase luni.

Mad Max 4 va ajunge în cinematografe în 2011.
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Dum Oct 25, 2009 3:52 pm


Daniel Craig, vedeta celor mai recente filme Bond, a anunţat că filmările pentru cel de-al 23-lea lungmetraj Bond vor începe abia spre sfârşitul anului viitor, conform Variety.

Declaraţia lui nu a fost comentată în niciun fel de cei de la MGM, cei care se ocupă de producţia filmelor cu spionul Majestăţii Sale, dar sunt toate şansele ca Craig să aibă dreptate, având în vedere că noua premieră ar trebui să fie programată în 2011.

Craig a apărut pentru prima dată în rolul James Bond în Casino Royale. A urmat Quantum of Solace. Ambele filme au avut încasări uriaşe în întreaga lume.

În luna iunie, a apărut ştirea conform căreia Peter Morgan, Neal Purvis şi Robert Wade lucrează la un nou scenariu. Purvis şi Wade au făcut parte şi din echipele pentru Quantum of Solace şi Casino Royale. Nu se ştie deocamdată cine va regiza noua peliculă care va fi lansată în 2011.
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Dum Oct 25, 2009 3:54 pm


Gheorghe Dinica, unul dintre cei mai important actori ai cinematografiei romanesti se lupta pentru viata. Potrivit ziarului Evenimentul Zilei, actorul sufera de septicemie si nu raspunde la medicatie.

Medicii de la spitalul Floreasca, acolo unde Gheorghe Dinica este internat la terapie intensive, sunt rezervati in ceea ce priveste starea de sanatate a maestrului.

Gheorghe Dinica a fost internat joi la spitalul Elias, acuzand o stare inexplicabila de oboseala. A fost trasnferat apoi la spitalul Floreasca, unde se afla sub monitorizarea medicilor.

"Am constatat ca este vorba despre septicemie (infectie generalizata) intr-o faza inaintata. Starea de oboseala este doar una dintre manifestari. Din pacate, nu putem spune multe despre sansele de supravietuire ale maestrului, dat fiind faptul ca raspunde cu dificultate la tratamentul pe care i-l administram. In cazul de fata, si varsta pacientului conteaza foarte mult", au declarat medicii de la spitalul de urgenta.

In trecut, maestrul Gheorghe Dinica a mai avut probleme de sanatate. In urma cu doi ani a mai fost internat la spitalul Floreasca in urma unui puseu de tensiune.
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Blade Runner la data de Sam Oct 31, 2009 3:17 pm


The Shining, filmul clasic regizat de Stanley Kubrick în 1980, a fost desemnat cel mai înspăimântător lungmetraj din toate timpurile, în urma unui sondaj la care au participat mai mulţi cinefili, scrie Telegraph.co.uk. The Shining, bazat pe o poveste scrisă de Stephen King, are ca personaj central un scriitor frustrat, interpretat de Jack Nicholson, care se izolează într-un hotel, pe timpul iernii, alături de soţie şi fiul său.

Pe măsură ce săptămânile trec, fiecare membru al familiei are episoade de halucinaţii terifiante. Danny, înzestrat cu puteri psihice deosebite, este primul care îşi dă seama că hotelul a fost scena unor crime sângeroase cu mulţi ani înainte. Apoi, Jack începe să se afunde tot mai adânc în nebunie. The Shining a fost descris de critici ca un film întunecat, neliniştitor şi claustrofob.

Rosemary's Baby, cu Mia Farrow în rolul principal şi regizat de Roman Polanski, se află pe locul al doilea al clasamentului. Pe poziţia a treia se află filmul britanic The Wicker Man.

Iată clasamentul complet al celor mai înfricoşătoare filme din toate timpurile:

1. The Shining (1980)

2. Rosemary's Baby (1968)

3. The Wicker Man (1973)

4. Bride of Frankenstein (1935)

5. Psycho (1960)

6. Alien (1979)

7. Night of the Living Dead (1968)

8. The Texas Chain Saw Massacre (1974)

9. Halloween (1978)

10. Jaws (1977)
Blade Runner
Blade Runner
Citizen Kane

Mesaje : 173
Data de inscriere : 09/09/2009
Varsta : 41
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: CINEMA NEWS

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 4 din 11 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum